Tema TIC d’avui: Novetats sentència de port segur (LOPD)

Aquesta setmana ha corregut com la pólvora la notícia sobre la prohibició de l’ús  de programari al núvol que allotja les dades a servidors fora de la UE. Aquesta prohibició afecta especialment a les empreses que utilitzen aquests programaris (dropbox,  googgle drive, mailchimp, etc…) entre els més utilitzats.

Ja fa mesos que l’Agencia Española de Protección de Datos (AEPD) d’acord amb l’òrgan supervisor europeu de protecció de dades  va publicar la setència de port segur que anul·lava  la  Decisión de la Comisión 2000/520/CE on s’establia el nivell adequat de protecció de garanties per  a les transferències internacionals de dades a EEUU oferides per l’acord de Port Segur.

Què fer si som una empresa i tenim dubtes de com procedir?

El primer que hem de fer és consultar la pàgina de l’AEPD ja que ens manté informats de l’evolució de la sentència a través de publicacions periòdiques.

Us facilitem la darrera publicació que creiem que pot ser d’interès, ja que cita explícitament que no es prohibeix l’ús d’aquest programari. Això si, va enviar als responsables de les empreses un comunicat informant de la situació i donant com a data límit de 29 de gener la verificació de fitxers declarats.

Si no us ha arribat, podeu posar-vos en contacte amb ella a través d’un servei de consultes dirigit a les empreses.

Si voleu agilitzar les gestions, recomanem que us poseu en contacte  consultores especialitzades en protecció de dades LOPD, us estalviaran temps i us guiaran cap a la regulació de la situació si és necessari.

 

 

 

 

 

 

 

Publicat per Núria Lloret

Dinamitzadora digital al Punttic Muntanyola Emprenedoria Granollers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: