Trobada de dinamitzadors digitals de la Xarxa @PuntTic

Avui, aprofitant la Setmana de Codi Europea , hem tingut una trobada de dinamitzadors digitals a Barcelona.

La convocatòria, que s’ ha realitzat físicament al Punt Tic del TEB,  ha estat un èxit , tant per les propostes com per la gran assistència de dinamitzadors també de més xarxes  (Punttic,  Comunitats educadores i Comunitat de justícia).

En Julio Zino, ens ha convocat a tot@s, amb la finalitat de formar una comunitat en pràctica que ens permeti treballar col·laborativament i retroalimentar projectes als diferents Punt Tics.

Seguidament, ha començat la ràpida exposició projecte per projecte, aquí una breu descripció:

  • La primera proposta ens l’ha presentat en Xavi Puig d’Hortduino, un projecte basat en una tarja que centralitza  hardware i software per al control de recs a horts urbans i escolars. Actualment, s’ha desenvolupat 3 prototips per a  escoles  i una exposició a Moblie Trade Center.
    La programació de hardware s’ha fet a través d’Opensource  (App Inventor, scrath, entre d’altres) disponibles a google play store  d’hortduino. S’espera, en breu,  implementar el projecte també en l’àmbit industrial a través d’impressores 3D.
  • En Francesc Rambla, ha presentat les novetats de  Programació d’ordinadors amb  Scratch, un projecte centrat en l’àmbit educatiu  que ja funciona des de fa molt anys i que és molt actiu. Qui té fills segurament ja ha pogut jugar una mica fent animacions, jocs o art interactiu. Els que encara no heu tingut la ocasió podeu entrar des d’aquest link
  • La Núria Alonso  ha estat l’encarregada de presentar  el projecte de Robòtica educativa dins l’espai Punttic  accés al material i accés al coneixement. Treballaran en diferents nivells el primer és l’Equip  d’iniciació a electrònica, que pots treballar conceptes d’art, ciència: un segon amb LittleBits ,etc…
  • L’ Esther Subías, de la xarxa @punttic, ens explica la nova col·laboració  de Sparklab i el Club Mozilla que ens permetrà als dinamitzadors  incorporar activitats del club Mozilla al Punt Tic que ho vulguem.
    Els clubs de Mozilla són un punt de trobada que ajuda a les persones, ciutadans i professionals, a entendre què és el món digital i poder ser d’aquesta manera, construir-se per a ells mateixos una opinió pròpia dels continguts digitals. Com molt bé, ha fet esment: ” Construir una web és molt més que aprendre HTML”.
  • També des de la xarxa es promourà el projecte  CODEMOB, coding i  dispositius mòbils  als Telecentres. Començant per una proba pilot entre uns quants Punt Tic, es definirà un currículum per a dinamitzadors que permeti treballar la programació dins de l’àmbit de treball i l’ús de tabletes i mòbils

La segona part de la trobada s’han format grups de treball per a cada projecte. Des del Punt Tic de Can Muntanyola en principi, participarem  al  grup  de treball de Club Mozilla.

Si us interessa algun projecte en concret,  podeu visualitzar el video creat per la mateixa  Xarxa Punt Tic

I a vosaltres, quins dels 5 projectes us engresca més?  Potser tenim sorpreses!

Fins la propera!

Autora: @nuriallb (dinamitzadora Punt Tic Can Muntanyola)

Publicat per Núria Lloret

Dinamitzadora digital al Punttic Muntanyola Emprenedoria Granollers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: