Nou taller d’imatge gràfica al Punt TIC

Dijous 24 de setembre la Gina Olsina, que forma part de l’Associació de dones emprenedores,  Empenta Granollers, va impartir el primer taller d’imatge gràfica al punt TIC de Can Muntanyola.

Durant 3 hores ens va introduir en els conceptes bàsics a tenir present al’hora de dissenyar la imatge gràfica del nostre negoci. Les alumnes van conèixer també el funcionament del programari Adobe Illustrator fent algunes pràctiques.

La segona sessió s’impartirà el 8 d’octubre i els assistents treballaran amb Adobe Photoshop

Amb aquestes dues sessions, els assistents podran fer-se una idea  general del què és una  guia d’estil per a el·laborar la seva imatge corporativa.

La guia d’estil recull tots els requisits gràfics (logos, tipus i colors de lletra, fons, imatges) i us facilitarà molt la feina abans de començar a editar cartells publicitaris o la nostra web.

 

Illustrator

 

 

3 Clicks per ampliar la informació

1. Què és la imatge gràfica de la nostra empresa ?

Forma part de la imatge corporativa , un concepte molt més ampli que depen de les actuacions i la missió de la nostra empresa. La imatge gràfica, és només la part més visible de la imatge corporativa però és l’encarregada de traslladar la filosofia de la nostra empresa : una gran responsabilitat!

2. Diferències entre el programari Illustrator i el Photoshop? 

Són amb tota seguretat els dos programaris més utilitzats en disseny gràfic, conjuntament amb Adobe Indesign, del que tractarem properament.

  • Píxel vs Vector: sense entrar en molts detalls tècnics,  Photoshop treballa amb imatges ràster, o mapa de bits, basades en pixels. Aquest tipus d’imatges tenen l’avantatge que s’acosten més a la imatge real, tot i que si s’amplien/redueixen molt perden qualitat. En canvi, l’Illustrator treballa amb imatges creades a partir de vectors gràfics ideals per a logos i creacions gràfiques. Permeten definir gràfics molt precisos que es poden reduir o ampliar al nostre gust
  • Dibuix vs fotografia: Photoshop està més destinat al retoc fotogràfic, tot i que també pots incloure text i formes. En canvi, com ja hem dit, Illustrator permet crear formes absolutament perfectes. A més de logos d’empreses, és idoni per a marques publicitàries, gràfics i vectors.

En impressió digital i disseny gràfic es solen combinar els tres programaris, tot i que també n’hi han d’altres de programari lliure que són especialment bons com per exemple, el GIMP (que permet treballar amb els dos tipus imatges).

 

3. Presentació de la Sessió 1: Illustrator

 

 

 

Publicat per Núria Lloret

Dinamitzadora digital al Punttic Muntanyola Emprenedoria Granollers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: