Tema TIC d’avui: 6 curiositats de la 10a edició del Mobile World Congress #MWC15

a1. Novetats 2015, els protagonistes primer

A aquestes hores, segurament ja hem escoltat nombroses notícies sobre el #MWC15. L’afluència de visitants, s’esperen uns 90.000 assistents de dilluns a dijous;  les novetats dels dispositius com el nou Samsung Galaxy S6 ; les visites destacades com Marc Zuckerberg (Facebook) o Sundar Pichai (Android),  i les darreres intencions de Whatsapp que vol incorporar trucades de veu han despertat les reserves de Alierta, director de Telefónica. Ah! Telefònica vol adelantar la implantació del 5G

Sens dubte, l’impacte econòmic del #MWC15 i la gran visibilitat de Barcelona com a capital mundial reactiven l’esperançes i posicionen la industria mòbil com a “possible” motor econòmic.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

Article relacionat Les 5 novetats més esperades del Mobile World Congress @Viaempresa

 

2.  Accés lliure, del 2 al 14 de març 

El #MWC15 per a tot tipus de públic. Cada any s’obre el debat dels beneficis del MWC que aporta als ciutadans de Barcelona. Potser ja estaves al cas però per si de cas ho desconeixes,  el #MWC és obert a tothom.

Si tens curiositat podràs veure les novetats als stands de les primeres marques, descobreix com la connectivitat a través de l’internet de les coses pot millorar la nostra qualitat de vida (domòtica). Hi hauràn sortejos de smartphones i nombrosos obsequis als assistents.

3. 10 consells imprescindibles per al teu mòbil

Aquest dies hi haurà molta activitat literària. Pels usuaris “comuns” recomanem aquest breu post  de Joan Garriga, Josep Prieto i Robert Clasiró de  la @UOCNews. S’ expliquen  bones pràctiques en seguretat a l’hora d’utilitzar el nostre mòbil.

 

 

4.  Visualització de les dones en el sector

Per evitar la bretxa digital femenina, el #MWC15 s’ha organitzat el Women in Mobile de Women in Business Congress. La finalitat és visualitzar la presència en el sector on les dones operen més a nivell estratègic i de disseny de solucions.

 

5. 4 iniciatives que fomenten un ús conscient del telèfon mòbil

Visibilitzar les iniciatives que fomenten l’ús responsable de la tecnologia, és la finalitat d’aquest post de l’Associació Joves TEB. Destaquem Fairphone, el telèfon fet exclusivament amb criteris de comerç just.

Fairphone_petit

5. Documentals que també hem de veure

Si el titular de dilluns 2 de març de  El Periódico, relacionava la industria del mòbil com el “futur”, sens dubte ja portem 15 anys visquent/ patint els efectes d’aquesta industria agressiva.  Documentals com la Tragedia electrónica o bé, Sangre en el mòvil declaren l’abús dels drets humans i dels recursos naturals com l’extracció del mineral coltán al Congo.

 

 

 6. Alguna annècdota més de #MWC15.

Humanitzem el congrés? La primera anècdota es produeix el 25 de febrer.Un motorista ajuda al conseller delegat d’ HTC, Peter Chou, a arribar a temps a una reunió al #MWC15. Deixant-li un casc de moto, aconsegueix sortir de  l’embús de Barcelona i arriba a temps a la reunió. HTC  agraïda el convida a les seves instal·lacions al motorista.

 

LINKS RELACIONATS

Reduir l’ús d’energia en transmissors de l’Internet de les Coses
Saps què és un Fairphone?
HTC 1 M9 Data de Publicació de Notícies, especificacions del producte, els conceptes de disseny, El més recent, Imaginació En La seva Peek
Documents TV estrena “La tragèdia electrònica”, seqüela del guardonat “Comprar, llençar, comprar”
El motorista que ayudó al CEO de HTC a llegar al MWC y los valores sociales

Més informació al Blog: CanMuntayolaPunttic

Autor: @nuriallb

 

 

Publicat per Núria Lloret

Dinamitzadora digital al Punttic Muntanyola Emprenedoria Granollers

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: